Korekcija ožiljaka i tetovaža

Postupak gde se u lokalnoj anesteziji, u potpunosti ili delimično iseca koža sa tetovažom na način koji ostavlja što manji ožiljak, a zatim rana zatvori jednom od hirurških tehnika.

Trajanje procedure:
trajanje procedure zavisi od vrste intervecije.
Cena:
cena zavisi od vrste intervecije.

Uklanjanje ožiljaka

Najranije uklanjanje bilo ožiljaka radi se nakon godinu dana. Uklanjanje je moguće na više načina u zavisnosti od lokalizacije, veličine i dubine na kojoj se pigment nalazi. Najčešće su to:

  • hirurško uklanjanje tetovaže
  • radiotalasno uklanjanje tetovaže
  • abrazivno uklanjanje tetovaže
  • lasersko uklanjanje tetovaže
  • ultrazvučno uklanjanje tetovaže
Uklanjanje ožiljaka i tetovaža
 

Hirurško uklanjanje tetovaže

To je postupak gde se u lokalnoj anesteziji, u potpunosti ili delimično iseca koža sa tetovažom na način koji ostavlja što manji ožiljak, a zatim rana zatvori jednom od hirurških tehnika. Manje tetovaže se mogu rešiti jednostavnom excizijom, dok je za veće je potrebno uraditi tzv. Z ili W – plastiku ili V-Y tehniku. Konci se skidaju od 7 do 14 dana posle hirurške intervencije – a to zavisi od tenzije kože i regije tela sa koje je uklonjena tetovaža ili ožiljak. Kod velikih tetovaža potrebno je nekoliko zahvata Potrebno je pridržavati se trajne zaštite mesta sa koga je uklonjena tetovaža od direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Prednosti hirurške metode su brzina i radikalnost. Hirurška ekscizija se može primeniti i kod svežih tetovaža čija je starost – manja od godinu dana.

Hirurško uklanjanje tetovaže – Tiršovim nožem

Tetovaže često zahvataju velike regije tela i takve tetovaže moguće je ukloniti hirurški sa specijalnim – Tiršovim nožem. Ovom hirurškom tehnikom uklanja se sloj kože različite debljine u širini od oko 5 cm pomoću specijalnog dvoslojnog noža za uzimanje kožnih Tiršovih transplantata. Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji.

U postoperativnom toku neophodno je svakodnevno previjanje kako bi se sprečila moguća infekcija, strogo pridržavanje saveta hirurga i preventivna antibiotska terapija.

(2 glasova)

Hirurgija Kože

Mikrodermoabrazija lica

Mikrodermoabrazija lica

Dermoabrazija je hirurška tehnika kojom se mogu poravnati dublji ožiljci i bore i umanjiti površinske hiperpigmentacije. Trajanje procedure: od 30 min do 90 min Cena procedure: Cena varira u zavisnosti od površine kože.

Hirurgija Kože

Opširnije
Korekcija ožiljaka i tetovaža

Korekcija ožiljaka i tetovaža

Postupak gde se u lokalnoj anesteziji, u potpunosti ili delimično iseca koža sa tetovažom na način koji ostavlja što manji ožiljak, a zatim rana zatvori jednom od hirurških tehnika. Trajanje procedure: trajanje...

Hirurgija Kože

Opširnije
Keratoze i Papilomi

Keratoze i Papilomi

Keratoze su pljosnate promene kože žućkaste boje različite veličine, lokalizovane obično na otkrivenim delovima tela (lice, vrat, dekolte, ruke, leđa). Ne javljaju se na dlanovima i tabanima. Vremenom rastu i...

Hirurgija Kože

Opširnije
Mladeži, tumori kože i potkožnog tkiva

Mladeži, tumori kože i potkožnog tkiv…

Mladeži(Nevusi) su uglavnom benigne izrasline, raznolikog oblika koje se mogu pojaviti na bilo kom delu tela. Trajanje procedure: od 30 min do 1h Cena procedure: od 100 do 300 eur

Hirurgija Kože

Opširnije