Mikrodermoabrazija lica

Dermoabrazija je hirurška tehnika kojom se mogu poravnati dublji ožiljci i bore i umanjiti površinske hiperpigmentacije.

Trajanje procedure:
od 30 min do 90 min
Cena procedure:
Cena varira u zavisnosti od površine kože.

Dermoabrazija lica

Intervencija se najčešće izvodi u uslovima kratkotrajne intravenske anestezije. Posebnim električnim dermoabraderom (brzorotirajuća brusilica), hirurg odstranjuje gornji sloj kože. Zahvat traje u zavisnosti od površine kože koju treba "popraviti" i traje od 30 min do 1,5 h.

Mikrodermoabrazija lica
 

Nakon završene intervencije, koža izgleda kao opekotina od sunca,a česta su i difuzna plića krvarenja iz površnih slojeva. Ovakve "ranjave " površine se tretiraju vazelinskim i antibiotskim gazama, a period epitelizacije traje oko dve nedelje.Normalna je i pojava otoka i perutanje kože.

Ova intervencija se ne preporučuje osobama sa tamnijim tenom zbog gubitka boje na tretiranom delu.Ne preporučuje se ni osobama sa proširenim kapilarima, otvorenim ranama, osobama sklonih stvaranju keloidnih i hipertrofičih ožiljaka i tamo gde postoje infekcije kože (herpes)na području koje traba da se trertira.

Crvenilo obično nestaje posle 4 nedelje.

Treba izbegavati ekstremne temperature, izlaganje suncu ( narednih 3 do 6 meseci od intervencije), veće fizičke aktivnosti i stres.Za potpuni rezultat treba dosta vremena i strpljenja.Koža postaje sjajnija, sa dosta manje nepravilnosti, ožiljaka i bora.

(1 Glas)

Hirurgija Kože

Mikrodermoabrazija lica

Mikrodermoabrazija lica

Dermoabrazija je hirurška tehnika kojom se mogu poravnati dublji ožiljci i bore i umanjiti površinske hiperpigmentacije. Trajanje procedure: od 30 min do 90 min Cena procedure: Cena varira u zavisnosti od površine kože.

Hirurgija Kože

Opširnije
Korekcija ožiljaka i tetovaža

Korekcija ožiljaka i tetovaža

Postupak gde se u lokalnoj anesteziji, u potpunosti ili delimično iseca koža sa tetovažom na način koji ostavlja što manji ožiljak, a zatim rana zatvori jednom od hirurških tehnika. Trajanje procedure: trajanje...

Hirurgija Kože

Opširnije
Keratoze i Papilomi

Keratoze i Papilomi

Keratoze su pljosnate promene kože žućkaste boje različite veličine, lokalizovane obično na otkrivenim delovima tela (lice, vrat, dekolte, ruke, leđa). Ne javljaju se na dlanovima i tabanima. Vremenom rastu i...

Hirurgija Kože

Opširnije
Mladeži, tumori kože i potkožnog tkiva

Mladeži, tumori kože i potkožnog tkiv…

Mladeži(Nevusi) su uglavnom benigne izrasline, raznolikog oblika koje se mogu pojaviti na bilo kom delu tela. Trajanje procedure: od 30 min do 1h Cena procedure: od 100 do 300 eur

Hirurgija Kože

Opširnije